Ambasadorul britanic trage un semnal de alarmă

Ambasadorul Paul Brummell spune că situația oamenilor fără adăpost este una gravă, atât în România, cât şi în alte ţări din lume. „Mesajul este că, din păcate, şi în România, dar şi în Marea Britanie sunt oameni care trăiesc greu, au o situaţie dificilă, fără acoperiş. 10 octombrie este ziua internaţională dedicată oamenilor fără adăpost şi cred că acesta este un semn că suntem alături de ei, recunoştem vieţilor lor şi este un semn că vrem să ajutăm „, a declarat pentru Libertatea ambasadorul Marii Britanii.

Ambasadorul Paul Brummell şi Charles Crocker

Reprezentantul guvernului Marii Britanii în România a ajuns vineri în jurul orei 22 în locul unde a fost organizat evenimentul. A rămas acolo toată noaptea. A luat cu el şi sacul de dormit pe care l-a folosit în timpul facultăţii. „Acest sac de dormit este foarte vechi. Am studiat Geografia la Universitate şi l-am folosit în timpul studiilor. (…) Recunosc că în seara aceasta este artificială. Mâine o să merg acasă. Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care nu această posibilitate. Sunt foarte bucuros că sunt organizaţii precum Casa Ioana care fac ceva concret pentru aceşti oameni „, a concluzionat ambasadorul Paul Brummell.

Charles Crocker, preşedintele Camerei de Comerţ româno-britanice, a făcut același gest: „Cred că este foarte important să facem cunoscută această problemă. Prin gestul din această seară vrem să solidari. Se pare că am ales o seară destul de călduroasă să venim aici. Dar suntem aici, dormim afară şi cred că este un lucru important ca oamenii să afle despre această problemă „, a spus Charles Crocker.

Tinerii susţin şi ei cauza oamenilor străzii

Ana este voluntar în cadrul asociației Casa Ioana. A venit pregătită cu tot ce trebuie pentru a dormi afară. Este conștientă că oamenii forțați să trăiască pe străzi nu au nici măcar atât: „Anul trecut, în  decembrie, am cunoscut foarte multe persoane adulte fără adăpost. Am lucrat într-un adăpost temporar de noapte al unui ONG, situație care m-a marcat foarte tare şi care m-a făcut să înţeleg că oricând pot fi eu în situația aia „, ne-a dezvăluit Ana.

Horia Vișan, un tânăr arhitect, a dormit şi el o noapte sub cerul liber. A rămas impresionat de poveștile oamenilor străzii pe care i-a cunoscut. „Chiar dacă au voința să încerce să găsească locuri de muncă ei nu sunt acceptați din considerent, în principal, estetice. Mai este şi problematica alcoolului, drogurilor, diverselor boli”, a declarat Horia.

Voluntarii care au participat la eveniment

Evenimentul a fost botezat de organizatori „Sleep Out” şi se află la cea de-a doua ediţie. Oficialii şi zeci de voluntari au dormit sub cerul liber, în curtea unei cafenele din Capitală. Ziua internatională dedicată oamenilor fără adăpost este marcată în întreaga lume pe 10 octombrie.


Femeia care a plonjat cu mașina în Dunăre, înmormîntată în Serbia. Familia trebuie să facă cerere pentru exhumarea și repatrierea cadavrului

 
 

Urmărește-ne pe Google News