„Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, marchează ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a prin prepararea de sarmale”, este mesajul ce însoţeşte înregistrarea video a diplomatului, care prezintă fiecare etapă a pregătirii acestui fel de mâncare, notează Agerpres. Noble precizează că iniţiativa este răspunsul său la provocarea ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache.
Azi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un fel de mâncare pe care l-am descoperit când am venit în România comunistă, în 1983. Atunci nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular.
Andrew Noble:
„La final, vom avea ceva atât de delicios, încât veţi presupune că a fost inventat în Yorkshire. Atât de bun este”, punctează diplomatul.
Atunci când oala este scoasă din cuptor, diplomatul adaugă şi câteva sugestii de servire – cu smântână, cu mămăligă, vin românesc sau bere.
„În perioada comunismului, cu greu găseai smântână. Acum este peste tot”, îşi aminteşte el.
Demersul diplomatului vine în ajunul unei importante celebrări britanice anuale. A doua zi de sâmbătă a lunii iunie este sărbătorită, în Marea Britanie, ca Zi Oficială de Naştere a Majestăţii Sale Regina.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro