„Nicio furnizare de echipamente moderne, fie că este vorba de avioane de luptă sau rachete cu rază lungă de acțiune, ca să nu mai vorbim de trimiterea de mercenari în țara noastră, nu va schimba situația de pe câmpul de luptă”, a declarat Antonov.

Ambasadorul a comentat, astfel, imaginile cu mercenarii din compania militară americană privată Forward Observations Group (FOG), care au susținut că au participat o ofensiva ucraineană în regiunea Kursk.

„Pare destul de amuzant când un F-16 pe cerul ucrainean este doborât de un sistem Patriot american. Instructorii locali nu au reușit să antreneze corect forțele armate ale Ucrainei”, a comentat diplomatul.

„Proiectul Ucraina” american a adus distrugeri și sacrificii enorme pentru poporul slav, crede ambasadorul, care mai spune că „nu există nicio îndoială că Rusia va face față noii provocări la adresa securității sale, iar scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse pe deplin. Soarta echipamentelor și armelor furnizate Kievului din Statele Unite este evidentă: vor fi distruse”, a completat Antonov.

După prăbuşirea unui avion F-16 livrat Kievului, pe 30 august, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat demiterea comandantului Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk.

Mariana Bezuhlaia, 36 de ani, deputata Radei Supreme a Ucrainei, adjuncta Comisiei Radei Supreme pentru Securitate Naţională şi Informaţii, a fost prima care a afirmat că primul avion F-16 pierdut de Kiev a fost doborât de un sistem Patriot al Ucrainei.

În schimb, Pentagonul a considerat că este „puțin probabil” ca avionul de luptă F-16 care s-a prăbușit în Ucraina să fi fost doborât de un foc ucrainean.

Ucrainenii au cerut „pomeni”

Ucrainenii au cerut SUA „pomeni”, a mai spus diplomatul. „Au cerșit rachete, muniție, bani. Au discutat cu oficialii pentru a înăspri politica față de țara noastră. Au găsit susținere completă aici. Scopul cinic al Washingtonului rămâne același: să facă rău Federației Ruse cu ajutorul armelor sale, care sunt puse în mâinile ucrainene”, a afirmat Antonov.

Ideea Washingtonului de a pune Europa împotriva Rusiei, folosind criza ucraineană în acest scop, nu va funcționa. Statele Unite nu vor putea să stea în așteptare peste ocean dacă confruntarea actuală va escalada într-un conflict global.

Urmărește-ne pe Google News