Patru din cele 10 companii private care asigură și servicii de transport medical de urgență în București ajută Ambulanța București-Ilfov la cazurile de COVID.
”BGS, Nicomed, Med și Puls își înscriu câte un echipaj pe fiecare tură. Am fi dorit să se ofere mai multe din cele care au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a spus Alis Grasu, managerul SABIF.
Directorul Ambulanței București a explicat că serviciile private de ambulanță primesc și ele cazuri prin dispecerat concomitent cu ei și echipajele sunt direcționațe către cazuri în funcție de disponibilitatea fiecăruia.
”Dacă toate serviciile private de ambulanță care au contract cu CASB, zece la număr, și-ar înscrie măcar câte un echipaj s-ar mai reduce din presiune atât în cazul celor care solicită, cât și în cazul cadrelor medicale. Acum, orice Salvare cu echipaj care poate ajuta e binevenită”, a mai spus Alis Grasu.
”14.000 de teste s-au făcut în București în ultimele 3 zile”
De cealaltă parte, Ambulanța BGS, de exemplu, susține că situația este atât de gravă încât Salvările lor se ocupă numai de cazuri COVID. ”Ar fi și dificil să alterneze pacienții COVID cu cei cu alte afecțiuni. Ambulanța București ne-a solicitat ajutorul pentru a putea să elibereze câteva echipaje care să se ocupe și de celelalte solicitări. Mergem pe teren la testare, dar și la consult la cazuri COVID”, a explicat doctorul Eduard Sersea, directorul Ambulanței BGS.
„Sunt extrem de multe apeluri, în ultimele 3 zile au fost efectuate în București 14.000 de teste!”, a adăugat acesta. Cu toate acestea, spune Sersea, este posibil ca în scurt timp să se retragă din această colaborare.
”Casa de Asigurări de Sănătate ne decontează doar un număr limitat de servicii, număr pe care noi l-am depășit deja. Dacă nu ne vor deconta toate solicitările COVID la care am răspuns și noi nu ne vom putea recupera banii atunci vom retrage Salvările de pe teren”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro