Investiția totală în infrastructura acestei unități se ridică la circa 14.000.000 lei, din care 11.600.000 lei provin din bugetul local al Primăriei Chitila, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean Ilfov.

Doi ani de așteptare pentru obținerea avizelor

Ambulatoriul este amplasat într-o clădire cumpărată de trei ani de primărie, complet reabilitată și extinsă ulterior după planurile arhitectei Alexandra Cosma. Este vorba despre o fostă cantină a unei fabrici comuniste, cu o suprafață desfășurată de 1.458 mp, distribuită pe două niveluri (P+1E).

Fosta cantină a unei fabrici comuniste

Sediul ambulatoriului este gata de doi ani, după spusele primarului Emilian Oprea, darea în folosință fiind întârziată de obținerea tuturor avizelor necesare pentru dotări și personal. Costurile cu echipamente medicale și mobilier, care s-au ridicat la 15.600.000 lei, au fost decontate prin PNRR.

Conform managerului prof. dr. Cătălin Cârstoiu, toate specialitățile SUUB sunt în schema de asistență medicală a ambulatoriului. Printre echipamentele instalate se numără: ecografe, aparate de monitorizare EKG, colonoscop video HD, echipamente de audiometrie, electrocardiografe, electroencefalografe, electromiografe, electrocautere, gastroscop video HD, mașini de reprocesare a aparaturii optice, monitoare pentru funcții vitale, seturi de retinoscopie directă, sisteme de colposcopie, sisteme endoscopice ORL HD cu tehnologie NBI (imagistică cu spectru îngust), laringoscoape video, sisteme de cauterizare bipolară și cu radiofrecvență pentru ORL, ureteroscoape, ventilatoare portabile și unități ORL. 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Primăria din Chitila are în proiect și construcția unei clădiri de locuințe, care va fi pusă la dispoziția cadrelor medicale care vor lucra în acest ambulatoriu.

Urmărește-ne pe Google News