Lecţie pentru părinţi

“E cumplit să-l vezi cum suferă. Situaţia nu mai depindea de mine. De mine a depins să-i fac vaccinul, dar am ratat momentul. Nici n-am ştiut că se administrează oral. Am crezut că e injectabil”, mai povesteşte Amelia. Tratamentul pentru David a însemnat internarea la întoarcerea acasă. “Mi-e greu şi să-mi aduc aminte de zilele acelea. Noi trebuie să fim o lecţie pentru toată mamele, iar acest vaccin ar trebui inclus în Programul Naţional de Imunizare”, a mai spus Amelia.

Ce este rotavirusul?

Când se declanşează infecţia, rotavirusul distruge mucoasa intestinului şi micşorează nivelul de asimilare a nutrienţilor. Odată ce încep episoadele diareice şi vărsăturile, copilul pierde lichide din corp, inclusiv pe cele care conţin substanţe importante pentru funcţionarea corectă a organismului. Uneori, rotavirusul poate avea complicaţii care pot duce la boli hepatice şi renale, care pot apărea pe fondul deshidratării puternice pe care o provoacă boala.

«Săptămâna Europeană a Vaccinării»

Societatea Română de Pediatrie marchează “Săptămâna Europeană a Vaccinării”, (22 – 27 aprilie), în cadrul campaniei de informare “Să protejăm împreună copilăria”. În contextul în care, în România, incidenţa bolilor prevenibile este în creştere, specialiştii pediatri le reamintesc părinţilor că vaccinarea poate juca un rol decisiv în sănătatea şi dezvoltarea copiilor. Mai multe informaţii privind vaccinarea puteţi găsi pe site-ul www.protejamcopilaria.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News