Astfel, dacă vă plimbaţi câinele pe domeniul public fără lesă sau nu strângeţi mizeria în urma lui, dar şi dacă aveţi o pisică mai gălăgioasă, care lasă păr pe scara blocului, rupe perdelele de pe palier etc., puteţi fi amendat cu sume cuprinse între 25 şi 1.000 de lei (faţă de 500 de lei, cât era înainte amenda maximă).
Suma e stabilită în funcţie de situaţie. Spre exemplu, valoarea maximă, de 1.000 de lei, se dă în cazurile în care aţi fost prins de două ori cu aceeaşi neregulă. “Nu vreau să iau amendă! De aceea, strâng de fiecare dată mizeria căţelului şi o pun la coş. Mi se pare de bun-simţ să fac asta”, ne-a spus Cristina (22 de ani), din Bucureşti.
«Câinele meu nu muşcă»
Lidia (74 de ani): “Câinele meu, Marco, este foarte blând, nu muşcă. Nu e nevoie să-i pun botniţă, mai ales dacă ies cu el aici aproape, în parc. Dacă ne plimbăm mai mult, departe de casă, îi mai pun”.
«Pisicile mele sunt cuminţi»
Margareta (62 de ani): “Administratorul i-a sesizat pe cei de la primărie şi au venit acasă la mine în control. Când au văzut că pisicile mele au analizele la zi şi sunt îngrijite, nu mi-au dat amendă. În plus, sunt foarte cuminţi.
Iată pentru ce mai puteţi fi sancţionaţi
- dacă nu aveţi acordul asociaţiei de proprietari pentru adăpostirea animalelor de companie, dar şi a celor comunitare, în spaţii comune de locuit (de exemplu, la bloc);
- dacă nu aveţi acordul de proprietari pentru creşterea sau hrănirea porumbeilor în blocuri;
- dacă deţineţi animale de companie fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora;
- dacă amenajaţi adăposturi animalelor la o distanţă mai mică de 10 m de imobilul vecinului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro