„Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca aceasta?”, se întreabă reprezentanții poliției.
„Să vezi frânarea în astfel de situații”, a comentat amar-ironic unul dintre internauți. „A primit amendă că zbura prea jos”, a glumit alt comentator al postării reprezentanților IGPR.
Vitezomanul s-a ales cu permisul suspendat pentru 90 de zile și amendă de 1.305 lei, pentru depășirea vitezei legale pe autostradă. „Lipsa documentelor a fost unul dintre motivele creșterii amenzii la 2.175 de lei”, au precizat polițiștii.
„Cam putin 1.305 lei amenda pentru o astfel de viteză. Să facem puțin comparație cu sancțiunile din Suedia sau Elveția pentru astfel de depășire a vitezei față de cea legală: se reține permisul pentru un an fără posibilitatea de a-l redobândi mai repede în urma unui examen, la care se mai adaugă o sancțiune deștul de consistentă unde pun în balanță amenda cu salariul și valoarea mașinii”, a comentat altcineva.
Cum este în Danemarca
Autoritățile daneze au introdus recent modificări în textul legii care prevede sancțiunile acordate celor care depășesc viteza regulamentară. Noile modificări au intrat deja în vigoare la 31 martie și prevăd pedepse mai aspre pentru cei care se fac vinovați de astfel de abateri. Astfel, pe lângă amendă sau suspendarea permisului pe o perioadă de până la trei ani, șoferul în cauză se poate confrunta și cu confiscarea vehiculului sau, în cazul în care depășirile de viteză sunt mult peste norme, chiar cu închisoarea.
Interesant este că sancțiunea confiscării vehiculului poate fi aplicată indiferent dacă vehiculul este deținut de șofer, de compania la care acesta lucrează, este închiriat sau împrumutat.