Printre neregulile găsite s-au numărat depozitarea cărnii în tăvi neigienizate, spații de depozitare improprii, absența frigiderelor pentru carne, vitrine murdare, resturi alimentare și etichete care nu conțineau informațiile cerute de legislație.
Totodată, controalele făcute la Hala Obor înaintea Paștelui au scos la iveală pereți și tavane deteriorate, mucegai, faianță lipsă, tencuială căzută, uși ruginite și bucăți lipsă din tavan, care au pus în pericol comercianții și cumpărătorii.
„Am fost la cumpărături în Obor. Acolo unde mielul nu este doar un aliment specific sărbătorilor pascale, ci reprezintă, în primul rând, o sursă de venituri speculative”, a spus Horia Constantinescu, președinte al ANPC, care a adăugat că „am adus la bugetul de stat, în folosul românilor, parte din banii smulși din buzunarele lor de către oportuniștii cu pretenții de comercianți cinstiți”.
„Pare că și Hala Obor și-a pierdut strălucirea de odinioară, jucând zaruri cu cei de acolo, a căror manifestare de mahala ne dovedește că nu sunt producători decât de zarvă și necinste”, a mai spus președintele ANPC.
Echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecție a Consumatorilor din Regiunile București-Ilfov și Prahova au întreprins 24 acțiuni de control la toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în Hala Obor, precum și la cea care administrează locația, aplicându-se, până la această oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 387.000 de lei.
Comunicat ANPC:
La măsurile luate de ANPC se mai adaugă oprirea definitivă de la comercializare, distrugerea a peste 800 kg de carne și suspendarea activității până la remedierea deficiențelor pentru 4 magazine și două raioane, cu termen de rezolvare de maximum 15 zile.