Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate. Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-a agresat pe unul dintre agenţi. Silvestru Șoșoacă a fost pus luni sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind anchetat pentru ultraj.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Luni, senatoarea și susținătorii ei au protestat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în timp ce Silvestru Șoșoacă era audiat privind agresarea polițistului. Cinci dintre ei au fost amendați pentru nepurtarea măștii de protecție.

„În data de 13 decembrie, mai multe persoane s-au adunat în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de un bărbat care lua parte la procedurile judiciare. Jandarmii (…) au constatat încălcări ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Silvestru Şoşoacă a fost chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj. În timpul audierilor, susținătorii lui Șoșoacă au acuzat că au fost loviți de cameramani, iar jurnaliștii s-au plâns că nu le este permis accesul în zonă.

Urmărește-ne pe Google News