Au fost verificate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.

Principalele deficienţe constatate:

  • igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare;
  • depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare);
  • legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare;
  • trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor;
  • lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non-animală;
  • inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme;
  • absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

„În timpul controalelor, s-au prelevat probe din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, a mai transmis ANSVSA.

Neregulile constatate în urma verificărilor au fost sancţionate cu 54 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 637.280 de lei.

Totodată a fost reţinută o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News