Nu erau prea mulți oameni care ar fi pariat că Don Gorske va trăi până la 70 de ani, având acest obicei culinar nesănătos de jumătate de secol.
Cu toate acestea, reducerea la doi burgeri Mc Donalds pe zi (în loc de recordul său anterior de nouă) și renunțarea la cartofi prăjiți, alături de o plimbare zilnică de 10 kilometri nu numai că l-au ajutat să devină septuagenar, ci i-au permis și să-și prelungească recordul mondial Guinness pentru cele mai multe Big Mac-uri consumate într-o viață, la 34.128.
„Mulți oameni credeau că voi fi mort până la vârsta asta”, a declarat Don Gorske, într-un interviu pentru Guinness.
Bărbatul și-a amintit cum a început povestea sa de dragoste cu Big Mac-urile, imediat după ce l-a mâncat pe primul, pe 17 mai 1972. „În acel moment, am spus: Probabil că le voi mânca toată viața. Am aruncat ambalajul pe bancheta din spate și am început să le număr din prima zi”, a dezvăluit Don Gorske.
El a păstrat un bon fiscal pentru fiecare Big Mac pe care l-a mâncat în fiecare zi, precum și cutiile în care au fost acestea, în timp ce mama sa, îngrijorată de fascinația lui pentru Big Mac-uri, a încercat să-l oprească, făcându-l să promită că va mânca o masă zilnică fără Big Mac.
Merge zilnic la McDonalds
Până la urmă, femeia a renunțat în 1981 să-l convingă să-și respecte promisiunea, spunându-i: „Dacă nu te-au omorât până acum, dă-i înainte!”.
Astfel, bărbatul a continuat să meargă zilnic McDonalds, comandând până la nouă Big Mac-uri, pe care le mânca.
Cel mai apropiat Mc de casa lui chiar are portretul său pe unul dintre pereți. Mai mult, spune că i-a cerut soției sale, Mary, să se căsătorească în parcul de mașini al acelui restaurant.
Don Gorske a primit în 1999 titlul Guinness „pentru cele mai multe Big Mac-uri consumate într-o viață”.
În 2011, depășise pragul de 25.000, iar în 2023, după ce a consumat 728 de Big Mac-uri – aproape două pe zi, a ajuns la cifra de 34.128.
Experții în alimentație avertizează constant și de mult timp asupra consumului regulat de fast-food, inclusiv McDonalds. Acesta poate contribui la creșterea în greutate, obezitate, boli de inimă și alte probleme de sănătate, deoarece mesele sunt pline de calorii, sodiu, zahăr și grăsimi.
FOTO: Profimedia