Cojab a explicat a spus că pofta ei pentru Camembert, parmezan sau brânză Cheddar a început în 2018, pe fond de stres, când era studentă la Universitatea New York.

Ea a fost președintele unui grup studențesc „Realize Israel” și era în dezacord cu alți studenți activiști și profesori care solicitau universității să rupă legăturile cu Israelul.

„Devoram peste 5 roți de brânză pe săptămână, împreună cu chipsuri de parmezan sărate”, a explicat Adela.

„Dieta cu brânză” a afectat rapid sănătatea lui Cojab. Ajunse să căntărească 75 de kilograme, la o înălțime de 1,55 metri. A devenit expusă riscului de diabet de tip 2.

Intervenția familiei, care a sprijinit-o financiar a salvat-o. A urmat o dezintoxicare de 2 săptămâni la Hilton Head Health, în Carolina de Sud, pentru 5.820 de dolari pe săptămână.

Tratamentul a ajutat-o ​​pe dependenta de consumul de brânză să dobândească controlul asupra tulburării ei de alimentație.

Instructorii și consilierii au învățat-o noțiunile de bază despre cum să comande și să pregătească mese sănătoase, să calculeze caloriile și să ia în considerare gustări mai sănătoase.

Ce spune un expert despre dependența de brânză

Dr. Neal Barnard, autorul cărții „Cheese Trap” (n.r. „Capcana din brânză”), profesor adjunct de medicină alimentară la George Washington University School of Medicine, a explicat că oameni precum Cojab „devin dependenți de brânză din cauza concentrației mari de grăsimi și sare din alimente, împreună cu o proteină cunoscută sub denumirea de cazeină”. 

Brânza conține substanțe chimice opiacee care se atașează de aceiași receptori cerebrali de care se atașează fentanilul sau orice alt narcotic,

Dr. Neal Barnard:

În ciuda experienței prin care a trecut, Cojab, care urmează să absolve Facultatea de Drept Cardozo din New York în iunie, nu a renunțat complet la brânză, însă consumă mai ales „mozzarella, care e mai ușoară”.

„Mănânc, dar nu în modul în care făceam înainte. Când sunt cu adevărat stresată, mai iau câte o gură de brânză, dar nu se întâmplă atât de des”, asigură Adela. 

Urmărește-ne pe Google News