Florida se confruntă cu o criză de combustibil, locuitorii așteptând mult timp pentru a obține benzină. Statul a deschis trei centre de distribuție gratuită în Bradenton, Plant City și St Petersburg.

Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a anunțat că alimentarea cu combustibil va fi reluată odată cu redeschiderea Portului Tampa. Până atunci, locuitorii vor avea alternative disponibile.

Un număr neobișnuit de oameni au fost evacuați înainte de sosirea furtunii Milton, care a atins categoria 5. Comunitățile de coastă au fost deja afectate de uraganul Helene cu două săptămâni în urmă.

În orașul de coastă Punta Gorda, primarul Lynne Matthews a declarat că salvatorii au salvat doar trei persoane din apele inundațiilor după trecerea uraganului Milton, comparativ cu 121 de salvări după inundațiile provocate de Helene.

Duminică, Joe Biden va vizita comunitățile afectate din Florida și îi va cere din nou lui Mike Johnson, președintele republican al Camerei, să recheme Congresul pentru a oferi ajutor suplimentar pentru recuperarea după dezastre.

Urmărește-ne pe Google News