Ministrul interimar al Justiţiei a anunţat, vineri seară după preluarea mandatului, că va iniţia discuţii luni cu reprezentanţii CSM, DNA şi DIICOT, pentru soluţii în domeniul justiţiei.
„Această ordonanţă a fost abrogată şi acesta este punctul de vedere al Guvernului pe această temă. În rest eu îmi doresc să ne aşezăm cu calm, cu transparenţă, cu profesionalism folosindu-ne fiecare expertiza e care o avem atfel încât să facem o analiză a Codurilor. Mie nu mi se pare normal, vorbesc ca om de drept, ca să putem să decidem noi ce decizie a Curţii Constituţionale este obligatorie şi ce decizie nu este obligatorie. Îmi exprim regretul că anul trecut, când s-au transpus în legislaţia internaţională anumite decizii ale Curţii Constituţionale, nu au fost armonizate toate prevederile deciziilor Curţii Constituţionale„, a declarat Ana Birchall, sâmbătă, la Ministerul Justiţiei.
Întrebată dacă are de gând să meargă în piaţă ca să vorbească cu manifestanţii, la fel cum susţine că a făcut fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, Ana Birchall a răspuns: „Cred că a avea un dialog sub orice formă este important. Eu un lucru pe care eu l-am promovat de fiecare dată”.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, precum şi decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiţiei. Interimatul se asigură pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.
Citește și:
- Averile miniștrilor propuși în Guvernul Grindeanu. Ana Birchall este cel mai bogat ministru
- BIOGRAFIE. Cine este Ana Birchall