Bărbosu a fost întâmpinată de circa o mie de persoane, iar alături de ea a fost şi Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

„Am iniţiat anul acesta o distincţie aparte din partea Consiliului Local şi al primăriei municipiului Focşani, titlul de Ambasador al municipiului Focşani. Şi astăzi, daţi-mi voie să ofer acest titlu gimnastei noastre, Ana Maria Bărbosu. Se acordă titlul de Ambasador al municipiului Focşani campioanei olimpice Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice e la Paris 2024”, a spus pe scenă primarul Cristi Valentin Misăilă.

Edilul a făcut referire și la decizia TAS de a-i retrage americancei Jordan Chiles medalia de bronz la finala la sol de la Jocurile Olimpice și a i-o acorda Anei Bărbosu.

„Sper că s-a făcut dreptate şi va rămâne aşa. Cred că un rol important l-a jucat marea noastră gimnastă Nadia Comăneci”, a spus Cristi Valentin Misăilă.

Primarul va propune, la următoarea şedinţă a Consiliului Local Focşani, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Focşani pentru Ana Maria Bărbosu. De asemenea, Cristi Valentin Misăilă va propune acordarea unui premiu financiar pentru Bărbosu şi pentru antrenorii săi.

Medalia de bronz intrată inițial în posesia americancei Jordan Chiles a fost reatribuită pe 10 august gimnastei Ana Maria Bărbosu. Gimnasta noastră a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a mărit nota de la 13,666 la 13,766 și a urcat-o peste româncă.

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Jordan Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA au făcut contestaţia după termenul-limită de un minut.

Ana Maria Bărbosu va primi medalia vineri, la București.

Urmărește-ne pe Google News