Costurile de administrare: mâncare și medicamente pentru capre
Caprele, aflate în vârful unui deal, trebuie ”introduse în circuitul civil”, ceea ce presupune că vor fi consultate de veterinar, înregistrate și hrănite, urmând ca apoi să fie scoase la licitație, mai scrie sursa citată.
”Caprele sunt într-o locație neelectrificată. Căutăm pe cineva care să le ia și să le găzduiască până le vindem, pentru că cel care le cumpără nu e interesat de unde le-am luat. Mai întâi însă, trebuie să le introducem legal în circuitul civil”, a declarat vineri Cornel-Virgiliu Călinescu, șeful ANABI.
El a mai precizat că instituția va avea ”costuri de administrare” cu caprele, în special pentru mâncare și medicație, până vor fi scoase la licitație. Prețul unui animal pornește de la 300 de lei.
ANABI vrea puteri sporite din 2021
La finalul unui proces penal, sumele sechestrate de ANABI pot avea mai multe destinații, în funcție de decizia judecătorului: fie intră în conturile statului, pentru a acoperi prejudiciul – dacă inculpatul este găsit vinovat; fie intră în conturile victimei- dacă a fost admisă acțiunea civilă; fie i se restituie inculpatului – dacă acesta a fost achitat.
Autoritățile
încearcă să dea puteri sporite ANABI, din primăvara lui 2021.
Spre exemplu, aceasta ar putea căuta bunurile ascunse în
jurisdicțiile offshore. De asemenea, instituția cere să aibă
acces la registrul conturilor bancare, iar angajații săi să
participe efectiv la anchetă.
Printre multele probleme ale ANABI, se află și aceea că nu are capacitate de stocare și depozitare a bunurilor. Instituția plătește chirie la un depozit de circa 2.000 de metri pătrați unde sunt ținute bunurile, de la haine la mașini. Totuși sunt anumite tipuri de bunuri (petrol, vin, material lemnos) care nu pot fi depozitate acolo.
60 de mașini parcate în depozitul Agenției
În acest moment, ANABI nu poate vinde bunurile decât cu acordul proprietarului. Dacă acesta nu este de acord, trebuie să apeleze la instanță, iar procesul durează între 3 și 6 luni. Instituția vrea să simplifice acest proces.
În
depozitul pentru care ANABI plătește chirie acum se află 60 de
mașini, pe care instituția le păzește și le inspectează lunar,
asigurându-se că „totul este în regulă”, mai
scrie sursa citată.