Prima „listă a rușinii” a fost publicată în luna mai, pentru datoriile valabile la 31 martie 2016. Publicarea listei a stârnit o serie de controverse, câteva din persoane care apăreau pe listă spunând că și-au plătit acele datorii sau că se judecau cu Fiscul, pentru că nu ar fi trebuit să plătească acele sume.

„Vor fi excluse din lista debitorilor cu obligaţii fiscale restante persoanele, fizice sau juridice, ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la buget, prin restituire sau rambursare”, a precizat Fiscul, potrivit News.ro.

Peste 187.000 de persoane fizice figurau pe prima listă a datornicilor publicată de Fisc. Pe primul loc pe lista datornicilor era Robert Negoiță, primarul sectorului 3, cu obligații fiscale de 232 milioane lei

ANAF publică obligațiile fiscale restante al căror cuantum total depășește:

  • 100.000 lei, în cazul marilor contribuabili;
  • 50.000 lei, în cazul contribuabililor mijlocii;
  • 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor libere;
  • 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, altele decât cele din categoria anterioară.
    Inițial, ANAF a anunțat că va publica lista persoanelor fizice care au restanțe de peste 100 de lei, iar în cazul marilor contribuabili, datoriile care depășesc 1.500 de lei.

Lista datornicilor conține denumirea/numele și prenumele debitorilor, codul de identificare fiscală, domiciliului fiscal și cuantumul total al obligațiilor fiscale restante.

Numele debitorilor mici, contribuabili, instituţii publice, persoanele fizice cu restanţe mai mari de 1.500 lei vor fi făcute publice zilele următoare.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News