Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) acționează cu scopul de astabili gradul de respectare al obligațiilor declarative și de plată a impozitelor aferente veniturilor realizate, susțin reprezentanții ANAF, potrivit hotnews.ro.
“În acest sens, au fost inițiate și cooperări cu administrațiile partenere din cadrul UE pentru obținerea de date despre persoanele din România care au obținut venituri de pe platformele de tranzacționare din statele membre”, arată reprezentanții fiscului, potrivit sursei citate.
Impozitul care trebuie plătit de persoanele care au venituri din criptomonede este 10% și trebuie depusă Declarația unică.
„În ceea ce privește site-urile care aparțin persoanelor juridice din spațiul comunitar, se verifică înregistrarea în scopuri de TVA pentru livrări la distanță către persoane fizice. Sunt selectate pentru control site-urile care aparțin persoanelor fizice sau juridice române urmare analizei de risc efectuată la nivelul DGAF. Acele site-uri pentru care există indicii temeinice că se încalcă obligațiile legale privind evidențierea, declararea și plata taxelor aferente comercializării produselor”, susține departamentul de antifraudă din ANAF.
Domeniile în care sunt efectuate controalele cuprind comerțul de produse high-end (telefoane mobile și produse electronice) și de articole vestimentare.
Citește și: OPINIE/ Un eurofob bântuie prin Transilvania. Claudiu Săftoiu despre vizita premierului ungar Viktor Orban