Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.

Evenimentul se va derula alături de Orchestra de Carmeră Radio, dirijată de JOZSEF HORVATH, cu participarea talentatului bandoneonist argentinian Omar Massa și a pianistului și compozitorului Julian Caeiro

Repertoriul concertului va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc. Prima ediție a proiectului ”Tango Simfonic” inițiat de Analia Selis s-a derulat între 2015 și 2018 și s-a bucurat de un mare succes pe scenele din România și din străinătate, toate concertele fiind sold-out.

Cine este Analia Selis

Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în cele mai importante săli din România: Sala Palatu­lui, Teatrul Naţional, Sala Polivalentă, Sala Radio şi în filarmonicile din ţară. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004, când s-a clasat pe locul 3. Acest moment important i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri „Media Pro Music“, cu care a lansat două albume „Aqui hoy“ şi „Aqui ma­nana“, urmate de apariţia discografică „Suenos“ – „Vise“ (album realizat de Cat Music).

În 2014, Analia Selis a debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului obținut, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015. Tot în anul 2015, a lansat proiectul „Tango Simfonic”, tango în aranjament pentru orchestră de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent în toată țara și cântând în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

Citește și

COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News