„În primul rând, procedura aceasta de demitere e una foarte complexă. Nu e aşa că doreşte cineva de la PNL să îmi ia funcţia şi chiar se poate. Este o procedură destul de complexă. Trebuie şi partidul USR-PLUS să fie de acord cu acest lucru. Adică, să ne înţelegem, nu e chiar atât de simplu. Desigur, am văzut că ei pot face multe abuzuri. Şi nu cred că ceva îi va opri să continue acest şir lung de abuzuri”, a spus, luni, Anca Dragu, într-o declarație de presă.
Întrebată dacă există persoane din PNL care şi-ar putea dori funcţia de preşedinte al Senatului, Anca Dragu a răspuns: „Absolut. Numai că e o listă lungă şi să văd cum împart funcţia între ei”, a spus ea.
Președintele Senatului a declarat încă de pe 7 septembrie, când colegii de partid și-au dat demisia din Guvern că nu va demisiona deocamdată, din funcţie pentru că „parcursul moţiunii de cenzură ar fi unul şi mai greu”.
De asemenea, Anca Dragu a mai precizat că săptămâna aceasta trebuie făcute demersuri în vederea dezbaterii moţiunii de cenzură, dar estimează că aceasta nu va întruni suficiente voturi pentru a fi adoptată.
„Desigur, trebuie să continuăm. Nu e vorba de a voi sau a nu voi acest lucru. Ne obligă Constituţia să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituţional – moţiunea de cenzură. Şi atunci trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta pentru un plen reunit pentru dezbatere şi vot. Probabil că nu vom avea voturile necesare, pentru că – am văzut – avem un vot comun PNL-PSD în Parlament, avem această alianţă refăcută la nivelul Parlamentului, dar eu trebuie să mă asigur că iniţiez procedurile şi pun în mişcare acest instrument constituţional”, a mai spus Anca Dragu, potrivit Agerpres.