După audierea zecilor de martori şi a traducerii documentelor obţinute de la autorităţile muntenegrene, inclusiv primirea rezultatelor expertizei tehnice a autovehiculului, anchetatorii de la Parchetul General spun că vinovat este poliţistul George Ciobanu.
Nu mai puţin de 22 de supravieţuitori l-au indicat pe acesta ca fiind cel care s-a aflat la volan în momentul nenorocirii, însă nu este exclus ca şi Ciobanu să fi fost orbit de soare la ieşirea din tunel sau să fi încercat să ocolească un obstacol. Accidentul teribil s-a petrecut pe 23 iunie, când autovehiculul cu doi şoferi şi 45 de turişti s-a prăbuşit într-o râpă, după ce a derapat, în defileul râului Moraca, la Grlo. În accident, 18 români au murit, printre care şi poliţistul Ciobanu, iar 29 au fost răniţi.

Dosarul tragediei din Apuseni, la Parchetul Militar

Procurorii militari, pe mâna cărora a ajuns dosarul tragediei din Apuseni, acolo unde pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa într-un accident, iar patru medici şi copilotul au fost răniţi, urmează să stabilească cine sunt responsabili de tragedie. Pe lista anchetatorilor sunt demnitari cu rang înalt care nu ar fi coordonat corect localizarea, găsirea şi salvarea supravieţuitorilor.

Urmărește-ne pe Google News