Richard Goldinger, procurorul comitatului în care s-a produs atacul, s-a arătat surprins că trăgătorul a putut urca înarmat pe acoperișul unei clădiri din apropierea scenei și să deschidă focul asupra fostului președinte american.

„Foarte sincer, sunt surprins că el a putut să urce pe acest acoperiş şi să tragă. Ştiu că aveam membri ai forţelor de ordine în această clădire şi prin urmare cu atât mai surprinzător este că el a reuşit să urce acolo sus”, a declarat procurorul Richard Goldinger, pentru canalul MSNBC.

„Sper că ancheta va stabili cum s-a întâmplat aceasta, însă, da, cel mai surprinzător este pentru mine că în timp ce avem un fost preşedinte acolo, cineva poate să se apropie până la circa 140 de metri, să urce pe un acoperiş şi să tragă”, a insistat Richard Goldinger.

Serviciile de securitate au informat că atacatorul a tras de pe o poziţie înaltă din exteriorul perimetrului unde avea loc mitingul, la circa 150 de metri distanţă, înainte de a fi doborât.

O înregistrare video publicată de site-ul american TMZ îl arată pe trăgător întins pe burtă, pe acoperişul unei clădiri şi ţinând o armă.

Mai mult, chiar înaintea tentativei de asasinat asupra lui Trump, un polițist neînarmat l-a găsit pe trăgător pe acoperiș, dar a fost amenințat cu arma de acesta și a fugit.

Donald Trump a fost rănit sâmbătă, 13 iulie, la ureche, într-o tentativă de asasinare la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind cel care a încercat să-l ucidă pe Trump.

Atacatorul a fost ucis de Secret Service. Pe lângă acesta, un spectator a murit şi alţi doi au fost grav răniţi.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News