În cadrul emisiunii ”Adriana Nedelea LA FIX”, Ovidiu Manea a afirmat că autoritățile au dat dovadă de opacitate și chiar au prezentat informații care nu corespundeau cu realitatea.
”Nouă nu ni se spune nimic în momentul de față. În vara trecută am fost la Suceava și am luat legătura cu polițistul care se ocupă de caz care ne-a transmis că el face toate demersurile și că stă la dispoziția noastră oricând și să avem încredere în el, dar după o perioadă nu ne-a mai răspuns la telefon. Și avocatul nostru a încercat să ia legătura cu el și nu a reușit”, a spus tatăl bebelușului mort la numai 13 zile de la naștere.
În aceste condiții, soții Manea au făcut contestație pentru tergiversarea procesului.
În sala de judecată am rămas șocați de faptul că procurorul a transmis că persoanele sunt audiate în acest dosar, dar în dosarul pe care l-am avut noi la dispoziție nu apărea audiată nicio persoană. Mai puțin noi și doamna Zorescu care era adjunct la DSP Suceava. Din spital nimeni.
Ovidiu Manea:
Contestația a fost respinsă, însă a fost depusă încă una deoarece nu au fost respectați termenii anunțați pe procurori.
”Avem termen pentru data de 18 decembrie să ne prezentăm la Suceava și să vedem ce se va întâmpla. În prima contestație, în răspuns s-a trecut faptul că anul acesta Parchetul o să soluționeze ancheta până la finalul anului. Ca să pot cita din ce au menționat ei, Ca să citez din ce au menționat ei, expertizele vor fi ultimele activități incluse în natura cauzei urmând ca, după definitivarea acestora, dosarul să fie soluționat procedural în cursul acestui an”, a spus Ovidiu Manea.
Deși se apropie finalul anului, expertiza tot nu este gata, potrivit unui răspuns al IJP Suceava.
”Cât timp este fiecare angajat să facă un lucru trebuie să-l facă bine și la timp. Tind să cred că cei implicați în dosar nu și-au făcut treaba”, a mai spus tatăl bebelușului care a murit în 2016 la spitalul din Suceava.
Alexandru, băiatul familiei Manea, a trăit 13 zile, înainte de a muri, în 2016, infectat cu piocianic. Familia a întrebat poliția ce se mai întâmplă cu ancheta și a primit o adresă oficială în care se spune că, deși anchetatorii au cerut în martie 2019 expertiză la INML, aceasta nu a sosit nici acum.
Echipa de investigații Libertatea & GSP a publicat în 2016 trei cazuri de bebeluși morți la Spitalul din Suceava după ce au contactat piocianic, germenele unei infecții nosocomiale multirezistent la antibiotice.
În februarie se împlinesc patru ani de la primul dintre decesele care au tulburat orașul. În ianuarie 2019, echipa de investigații Libertatea & GSP a aflat că oamenii legii nici măcar nu ceruseră expertiza medico-legală. Tot în ianuarie Parchetul anunța că dosarul va fi soluționat în 2019.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro