Situația a ieșit la iveală în urmă cu trei ani, iar conducerea DGASPC Gorj a dispus atunci mai multe anchete interne care au întărit suspiciunile, potrivit Digi24.
Deși toţi angajaţii vizaţi de acele rapoarte au fost sancţionaţi atunci, aceștia au continuat să administreze medicamente psihotrope fără reţetă mai multor bătrâni și copii din centrele sociale.
Ca urmare, Seviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate și Direcţia pentru Protecţia Consumatorului au fost sesizate.
Directorul DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, a declarat că i s-au solicitat documente cu privire la acest caz, afirmând că „medicamente cu conţinut stupefiant sunt administrate beneficiarilor în baza prescripţiei medicale date de medicul specialist”.
Totodată, directorul DGASPC Gorj mai spune că „nu sunt specificate persoane, nu sunt specificate cantităţi” și că nu ştie dacă au greşit sau nu angajaţii, însă speră ca aceștia să nu fi greşit.
În cele trei centre vizate de anchetă DIICOT, două din Târgu Jiu şi unul din localitatea Dobriţa, sunt găzduite, în total, 285 de persoane.
Cu privire la administrarea medicamentelor psihotrope fără rețetă, medicii specialiști spun că un astfel de tratament poate înrăutăți starea de sănătate a unui pacient.
Foto: 123rf.com
Scandal la indigo în epoci diferite! Medicii falși profesează în România de aproape un secol!
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!