Autoritățile fac investigații la bucătăria liceului pentru identificarea alimentelor suspecte, pentru a verifica starea de sănătate a bucătarilor și a personalului care servește masa, dar și pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare.
„Începând de aseară, de la ora 20.30 s-au prezentat la UPU mai mulţi copii cu manifestări digestive, greaţă, vărsături, însoţite de diaree, febră, chiar şi dureri abdominale, în total au fost 21 de prezentări la UPU. În acest moment sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, 14 copii”, a declarat managerul instituției, Angela Nicolae, potrivit Agerpres.
Aceasta a precizat că elevii au răspuns foarte bine la tratament, prezintă semne de însănătoşire şi starea lor de sănătate „nu pune probleme deosebite”.
Celor 14 copii internaţi, dintre care 11 în secţia Boli Infecţioase şi trei în secţia Pediatrie, li s-au prelevat probe biologice, rezultatele urmând a fi folosite în cadrul anchetei DSP.