Incidentul din 13 iulie a generat critici intense la adresa Secret Service și fostul director a demisionat după ce în spațiul public s-au pus mai multe întrebări fără răspuns, inclusiv cum a reușit suspectul să ajungă pe acoperiș, cu vizibilitate directă asupra fostului președinte Trump, fără să îl oprească nimeni.

„Unii agenți au dat dovadă de complacere, ceea ce a dus la o încălcare a protocoalelor de securitate”, a declarat vineri, 20 septembrie, directorul interimar al Serviciului Secret, Ronald Rowe.

El a adăugat că angajații respectivi vor fi trași la răspundere, conform procedurilor interne, fără să explice concret ce înseamnă acest lucru.

Un alt incident a avut loc recent la clubul de golf al lui Donald Trump din Florida, unde un agent al Serviciului Secret a tras asupra unui suspect, după ce acesta a fost văzut cu o pușcă printre copaci. Individul nu a tras asupra lui Trump, care se afla la distanță jucând golf.

Serviciul Secret a fost criticat pentru deficiențele de securitate în atacul armat din 13 iulie, dar în acest caz s-a stabilit că agenții au reacționat corect.

Urmărește-ne pe Google News