Cazul fetiței de doi ani din Văleni care a murit, luni seara, în condiții dramatice după ce a băut conținutul unei fiole de insecticid folosit la deparazitarea animalelor a intrat în atenția autorităților. Primele care s-au sesizat au fost autoritățile locale, care au desfășurat o primă anchetă socială la locuința părinților copilei, având în vedere că mama acesteia mai are un băiețel de un an, precum și o altă fetiță dintr-o relație anterioară.

În urma evaluărilor făcute, reprezentanții Primăriei Văleni au constatat că sunt condiții sociale ca fratele fetiței moarte să poată rămâne în familie, chiar dacă acesta este crescut doar de mamă, tatăl fiind plecat la muncă în străinătate.

De asemenea, asistentul social a stabilit că tânăra de 28 de ani mai este ajutată de către mama sa să-și crească fiul. În ceea ce o privește pe fetița de șase ani din relația anterioară acesta este crescută de bunica paternă.

”În urma primelor evaluări, nu s-a constatat vreo situație de risc iminent pentru copilul de un an care să impună preluarea în regim de urgență. Nu sunt sesizări de abuz sau neglijare în acest caz. Intoxicația suferită de fetiță care a condus la decesul acesteia a fost un accident”, a declarat, marți, pentru Libertatea responsabilul mass-media al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ionuț Dănilă.

După înmormântarea copilei, specialiștii DGASPC Vaslui vor merge la Văleni în vederea evaluării complete a cazului.

De asemenea, Poliția va face anchetă penală pentru ucidere din culpă.

Citește și: EXCLUSIV/ Misterul cadavrelor de la fabrica de ciment din Bucureşti. Paznicii au fost filmaţi cu câteva ore înainte să moară

Urmărește-ne pe Google News