„Noile tulpini circulante sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor, de aceea categoric copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor”, a spus secretarul de stat pentru news.ro.

Ceea ce se observă în spitale este o rată mai mare de internare a persoanelor cu vârstă mai scăzută decât au fost în valurile anterioare, şi cu forme grave la aceste categorii. Deci vârste de adult tânăr.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății:

Andreea Moldovan a mai precizat că autoritățile sanitare recomandă vaccinarea anti-COVID, pentru că este o metodă de prevenţie care protejează, inclusiv împotriva tulpinilor noi circulante.

„Nu avem foarte multe date de eficienţă, cele pe care le avem sunt de multe ori aproximative, dar cu siguranţă nivelul de anticorpi neutralizanţi care apare are un grad de protecţie şi faţă de aceste noi tulpini”, a mai spus Moldovan.

Afirmațiile secretarului de stat în Ministerul Sănătății vin după ce ieri, 8 martie, au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România, după cum a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

Tulpina braziliană a fost depistată la trei zile după ce au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în România.

 
 

Urmărește-ne pe Google News