La inceput, Andreea Raicu nici nu voia sa auda de sushi. Insa in urma cu vreun an a iesit cu niste prieteni la un restaurant japonez si a descoperit ca specialitatea de care se ferea e delicioasa. “Toti prietenii mei comandau sushi sau alte mancaruri cu specific japonez, iar eu pur si simplu nu aveam ce altceva sa mananc. Mi se parea ingrozitor sa mananc peste crud! Eram dezamagita, dar mi-am spus: ce-ar fi sa incerc si eu sa vad cum e sushi? Nu doar ca nu am murit, dar de atunci, pentru ca e un fel de mancare foarte sanatos, il consum des. Ba chiar am ajuns sa invat sa-l prepar si singura”, marturiseste Andreea.
Vedeta Prima TV spune ca oricine poate face sushi acasa. Ingredientele se pot achizitiona din magazine: alge, orez, peste, ceapa, ciuperci etc. “De pilda, eu pun si castraveti, oua, somon sau crap, desigur crud. Dar fiecare poate sa adauge ce doreste, in functie de ceea ce-i place. Prepararea e simpla: se fierbe orezul si se pune pe alga, atat cat sa o acopere. La o distanta de 5 cm se pun ingredientele enumerate mai sus: castravetele, somonul, ciupercile, ceapa, etc. Se ruleaza fasia, care devine ca un tub, apoi se taie feliute”, ne spune Andreea. Feliutele de sushi se inmoaie intr-un sos din soia si wasabi – un fel de hrean verde, foarte iute. Andreea recomanda sushi tuturor celor care vor sa tina cure de slabire.