Primele după Timișoara, unde maratonul a început vineri la ora 16.00, urmând să se încheie luni dimineață, la ora 8.00, vor fi Bucureștiul și Iașiul.
Este un exemplu pe care dorim să-l replicăm, vom mai face astfel de activități. Am luat deja legătura cu universitățile de medicină și farmacie. La Universitate de Medicină din București, domnul profesor Jinga deja a inițiat discuții cu centrul de la Romexpo, unde există toate cele necesare. Și la Iași, la fel.
Andrei Baciu:
„Practic, este ceea ce ne lipsește. Există această percepție că până ajungi să te vaccinezi. durează o zi, două, trei și nu știi când pică, dacă se potrivește cu programul tău. În această variantă, accesibilitatea este maximă. Când pleci de acolo, pleci vaccinat”, a mai spus Baciu, la Digi24.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăâii a caracterizat maratonul vaccinării de la Timișoara „un succes”.
„Este o idee nouă care funcționează și care are mare succes, vorbim de un centru mare de vaccinare care are 30 de cabinete, de peste 500 de voluntari. Activitatea a început la ora 16.00, iar în patru ore au fost vaccinate 770 de persoane”, a explicat el.
La maratonul de vaccinare din Timișoara, doritorii se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul. Peste 200 de persoane se aflau la coadă în momentul deschiderii ușilor, la ora 16.00.
Există însă și flux de vaccinare pentru persoane programate în platforma RoVaccinare sau telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) ori la call center-ul Direcției de Asistentă Socială.
Serul administrat este cel produs de Pfizer.