„Dezinformarea cred că este în top trei elemente care au contribuit decisiv la luarea altei decizii decât cea salvatoare, de a te vaccina. Înțelegem care sunt condițiile și ingredientele care au creat această atmosferă”, a spus Andrei Baciu.

Oficialul subliniază că toate tragediile care au loc în această perioadă, când spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți cu COVID-19, ar fi putut fi evitate prin vaccinare.

„Este atât de simplu. Nu va veni cineva să ne rezolve situația”, spune Baciu, adăugând că ”trebuie să judecăm fiecare, cu capul nostru, să luăm decizia salvatoare”.

47% din populația globului, din populația eligibilă, s-a vaccinat. Sunt 6,6 miliarde de doze administrate. Zilnic se administrează în jur de 19,2 milioane de vaccinuri, cât populația României. (…) Ce știu toți acești oameni din Europa și nu știm noi. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi, când luăm această decizie? Avem tot felul de informații, de peste tot.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății:

De la începutul valului 4 al pandemiei, numărul vaccinărilor cu prima doză a crescut în România. Potrivit secretarului de stat, acum se vaccinează mai ales oameni cu vârste între 30 și 54 de ani, ”care interacționează mult, care înțeleg riscul, dar care nu au luat decizia salvatoare de a se vaccina, pentru că virusul nu era atât de prezent”.

Acest lucru sugerează că, în continuare, în țara noastră există ”un bazin important de oameni care acceptă vaccinarea, dar care nu au luat decizia încă”.

România a depășit, luni, pragul de 6.000.000 de persoane imunizate anti-COVID cu cel puţin o doză. Această ţintă fusese stabilită iniţial de guvern pentru data de 1 iulie, iar până la 1 august România ar fi trebuit să atingă pragul de 10 milioane de persoane imunizate.

Calculele Organizației Mondiale a Sănătății arată că dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și strategiile de vaccinare în vigoare în acest moment, România va ajunge să vaccineze 70% din populație peste doi ani și jumătate, prag de la care se poate atinge imunitatea de grup.

În acest moment, mai puțin de 30% din populația României a fost vaccinată anti-COVID cu schema completă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News