Andrei Volosevici, 43 de ani, primar al Ploieștiului între 2008 și 2012, a explicat pentru Libertatea sensul pentru care a fost dată Hotărârea de Guvern 1072/ 2019, din 2009, prin care clădirea clubului CS Petrolul trecea de la MTS în patrimoniul autorităților locale pentru o perioadă de doi ani, pentru ”reabilitare”: demolarea clădirilor vechi și insalubre și mutarea sportivilor la Sala Sporturilor Olimpia din oraș!
Prioritatea numărul unu era atunci stadionul Ilie Oană, inaugurat în 2011, în mandatul meu. Sincer vă spun, cred că sunt singurul primar care a intrat în sala clubului CS Petrolul în ultimii 10 ani. Ideea de atunci era să mutăm structura sportivă la Sala Sporturilor Olimpia, care intrase într-un program de modernizare prin CNI și avea spații destule, și să dăm altă față intrării pe arena din Ploiești.
Andrei Volosevici:
Planurile au fost stopate, după ce, își amintește fostul edil, antrenorii au spus că au prea puțină lumină!
De atunci, nu s-a mai întâmplat nimic. Nici nu s-a dărâmat sala, nici nu s-a moderniat, nici sportivi n-au fost relocați în altă parte.
În opinia mea, nu sunt prea multe soluții. Ori face și promovează MTS-ul un proiect de Hotărâre, ia clădirea înapoi și vede ce se poate reabilita acolo, ori trece și terenul la Primărie și se ia o decizie la nivel local. Sincer, nu înțeleg cum mai funcționa acel spațiu în condițiile în care sunt azi la CS Petrolul!
Andrei Volosevici:
Există informații, confirmate de specialiștii consultați de Libertatea, cum că structura de rezistență a clădirilor clubului CS Petrolul e afectată iremediabil.