„Hrănind animalele vagaboande”, a scris Andrew Tate, postând și un video din care reiese cum fratele său aruncă, pe geamul mașinii, cârnăciori unui pui de urs aflat pe marginea drumului, relatează Digi 24.

Milionarul este indiferent la avertismentele transmise de autorități privind stoparea fenomenului de hrănire a urșilor. În filmare el poate fi auzit pronunțând de două ori cuvântul „urs”.

Autoritățile vor să schimbe legea

Autorităţile au făcut apel, în repetate rânduri, la turişti să nu hrănească animalele, să nu se apropie de ele şi să nu încerce să le fotografieze.

La începutul lunii iulie, ministrul mediului, Mircea Fechet, a vorbit, pentru Euronews România, despre instalarea unor echipamente de monitorizare video pe Transfăgărășan pentru a-i depista pe cei care hrănesc urșii. Sancțiunile aplicate pentru cei care fac asta ajung la 5.000 de lei.

Pentru a-i descuraja pe turiștii care hrănesc animalele, Ministerul Mediului intenționează să schimbe legea pentru a permite autorităților locale să dea amenzi, în baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News