Această decizie survine după ce s-a descoperit că persoana cercetată în acest caz este angajată în cadrul unei structuri aparţinând Ministerului de Interne.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui, au identificat persoana bănuită de comiterea infracţiunii de divulgare de informaţii clasificate secret de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, cercetările fiind continuate de către Parchetul Militar Iaşi, în vederea dispunerii măsurilor legale”, a transmis IPJ Vaslui.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vaslui a deschis, pe 19 august, o anchetă după ce subiectele de la examenul de limba și literatura română din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au apărut pe internet la scurt timp de la începerea probei.

În aceeași zi, IPJ Vaslui a fost sesizat de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui cu privire la faptul că, la puţin timp după începerea probei de limba română, în spaţiul public au apărut fotografii cu subiectele.

Din verificări a rezultat că numărul de identificare de pe foile de concurs aparţine centrului de examen care funcţiona la Liceul Ştefan Procopiu din municipiul Vaslui.

În prima sesiune, polițiștii din Gorj au deschis dosar penal după scurgerea subiectelor la proba de limba română de la Bacalaureat, de la Liceul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu.

Foto cu caracter ilustrativ – Hepta

Urmărește-ne pe Google News