Actul normativ a modificat şi a completat articolul 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, mai precis s-a creeat cadrul legal pentru ca românii să își poată accesa online datele de angajați.

„Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea propusă de USR și promulgată de Klaus Iohannis, care va fi publicată în Monitorul Oficial.

În acest moment, pentru a obține dovada vechimii în muncă, salariații fie trebuie să facă drumuri la inspectoratele teritoriale de muncă, fie apelează la foștii angajatori.

Acum, Executivul va trebui să adopte o hotărâre de guvern, în termen de 60 de zile, prin care să stabilească procedura de acces online în REVISAL, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care prin extras se va putea dovedi vechimea în muncă sau în specialitate.

Urmărește-ne pe Google News