În această situație se află 38 de angajați ai Primăriei Iași, care urmează să-și piardă locul de muncă de îndată ce hotărârea Curții Supreme va fi publicată în Monitorul Oficial.
Printre cei care nu vor mai lucra în Primărie se numără și Maria Apetroaie, directorul Finanțelor locale, precum și alți directori din subordinea acesteia.
„Este într-adevăr o lovitură, dar o lovitură pe care o așteptam, de altfel, pentru că ei își atinseseră pragul de vârstă și de contribuții la bugetul de stat pentru a deveni pensionari. Rămân într-adevăr niște sectoare de activitate descoperite, va trebui să le completăm”, a transmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.
Edilul-șef al Iașiului a adăugat că cele mai afectate compartimente fac parte din trei direcții: Economică, Tehnică și Urbanism.
Potrivit lui Mihai Chirica „cea mai grea lovitură” este în serviciile tehnice, de unde vor pleca opt ingineri.
La finalul lunii noiembrie, în urma unei solicitări a Tribunalului Suceava, Înalta Curte de Justiție și Casație (ÎCCJ) a decis că emiterea unei decizii de pensionare pentru un funcționar public determină încetarea de drept a raportului de serviciu al acestuia, chiar și în situația în care salariatul solicitase suspendarea pensiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro