Între suspecți se numără și Narcisa Ionela Ionescu, directoarea Direcţiei Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals informatic.

Angelica Drejoi, şef birou în cadrul Direcţiei Administrare Patrimoniu, este acuzată de abuz în serviciu, potrivit comunicatului. Mihaela Oporanu, jurist în cadrul aceleiaşi structuri, va fi judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Silvia Avram, funcţionar la aceeaşi structură, pentru săvârşirea infracţiunii de fals informatic în formă continuată.

Potrivit DNA, în cursul lunii aprilie 2020, Ionescu, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, ar fi încheiat ilegal cu SC Solutions Line SRL un acord-cadru şi două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziţionarea de către Direcţia Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, la preţuri supraevaluate (şi de patru ori), a unor materiale sanitare.

Prejudiciul adus Direcţiei Administrare Patrimoniu se ridică la suma totală de 2.555.386 de lei, potrivit DNA.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte patru persoane fizice, administratori sau angajaţi ai unei societăţi comerciale, precum şi firma Solutions Line SRL.

Achiziţiile au fost posibile în contextul în care, pe 2 aprilie 2020, atribuţiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria Slatina Direcţiei Administrare Patrimoniu, deşi în subordinea Consiliului Local funcţiona deja un serviciu specializat în achiziţii publice, notează DNA.

„Înregistrarea electronică a documentelor privind relaţia cu SC Solutions Line SRL ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării, cât şi al postdatării documentelor ce atestau paşii de parcurgere a procedurii de achiziţie”, potrivit DNA.

Urmărește-ne pe Google News