Concret, persoanele vizate de anchetă sunt bănuite că au cerut și primit 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente cu date false pentru a obține împrumuturile, iar faptele au fost comise în perioada 2015-2022.
În urma perchezițiilor, care au avut loc pe 15 septembrie, au fost confiscate 8 telefoane mobile și 13.000 de lei, a precizat Poliția Prahova, la solicitarea Libertatea.
Persoanele vizate au vârste cuprinse între 39 și 72 de ani și au fost conduse la sediul poliției Prahova, pentru a fi audiate.
Prejudiciul cauzat este de 5.700.000 de lei, iar cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Ce spune Senatul
Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a declarat pentru Libertatea miercuri, 2 noiembrie, că nu au existat percheziții la instituția condusă de Alina Gorghiu.
„La Senat nu a existat descindere DIICOT și nu există așa ceva. Nici procurorii, nici Poliția. A fost vorba doar despre o ordonanță de predare a unor documente, pe 23 septembrie, emisă de IPJ Prahova”, a spus Mario Oprea.
Secretarul general al Senatului a precizat că așteaptă ca organele de anchetă să comunice oficial dacă cei opt angajați au sau nu calitatea de suspecți.
„Am trimis solicitări privind primirea unui document oficial care să se ateste calitatea procesuală a respectivelor persoane, care au făcut la un moment dat niște solicitări pentru adeverințe de venit în vederea unor împrumuturi la niște CAR-uri. Până acum, nu am primit răspuns”, a adăugat Mario Oprea pentru Libertatea.