Aceasta este concluzia investigației făcute de Unitatea Operațională a companiei Jesi, care a condus la inculparea a cinci persoane pentru infracțiuni grave în Ancona.

Indivizii sunt acum în libertate, dar vor trebui să răspundă pentru infracțiunile de profanare de morminte și furt de metale prețioase.

Carabinierii au început ancheta în urmă cu aproximativ un an, după ce au primit mai multe informații privind posibile activități ilegale comise în cimitirele din regiunea Marche.

Suspecții sunt angajați ai unei firme de contractare servicii care gestionează cimitire din mai multe comune ale provinciei Ancona. Acum ei sunt acuzați de profanarea cadavrelor în timpul procesului de exhumare.

Aceste exhumări sunt niște proceduri care se fac în mod obișnuit pentru a crea noi spații de înhumare sau pentru a transfera rămășițele cadavrului într-un alt loc indicat de familie.

În acest caz însă, cercetările au arătat că, în lipsa rudelor celor morți, angajații cimitirelor extrăgeau ilegal dinți și punți de aur din gura cadavrelor.

Acțiunile lor nu doar că au încălcat normele etice și morale, dar au și adus prejudicii imense familiilor îndoliate, care au încredințat rămășițele celor dragi acestor instituții pentru o administrare corectă.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile spun că actele de profanare reprezintă o încălcare gravă a demnității umane și a normelor civile, iar suspecții trebui să răspundă în fața legii pentru faptele lor.

Cei cinci suspecți sunt cercetați pentru infracțiuni grave, inclusiv profanarea cadavrelor și distrugerea sau mutarea acestora fără consimțământul rudelor sau fără respectarea procedurilor legale.

Urmărește-ne pe Google News