• Directorul Amalia Șerban a recunoscut, însă susține că era “cea mai la risc”, iar secretarul general Bumbac a închis când a aflat cine o sună.
Amalia Șerban

Mai mulți angajați din Ministerul Sănătății au confirmat, pentru Libertatea, că unele angajate din Ministerul Sănătății au fost testate preferențial după ce, joi, au participat la o întâlnire cu o angajată din Ministerul Sănătății care a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Este vorba de cazul 92, angajată a Ministerului Sănătății, o șefă de direcție, despre care s-a scris că s-a întors pe 8 martie din Dubai. 

Aceasta a fost testată pozitiv sâmbătă, după ce, joi, participase la o ședință în Ministerul Sănătății la care luaseră parte mai mulți angajați.Femeia făcea și naveta Iași-București.

“Contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu”, a anunțat grupul de comunicare strategică.

Doar că, spun angajații din Minister, trei angajate “au fost testate preferențial, la Institutul Matei Balș!”.

Bumbac a închis telefonul

Oamenii care au vorbit cu Libertatea le indică pe secretarul general Georgeta Bumbac și directorul direcției medicale a Ministerului Sănătății, Amalia Șerban.

Georgeta Bumbac

Secretarul general Bumbac este una dintre cele mai vechi angajate ale ministerului, sosită în MS în 2011. Aceasta adună din consilii de administrație cât preşedintele ţării: peste 5.500 de euro pe lună.

Sunată de Libertatea, Bumbac a închis imediat telefonul.

“Da, eu m-am dus la Balș și m-am testat”

Cea de-a doua angajată, Amalia Șerban, este o cunoștință veche a directorului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel. Pe rețelele de socializare, Șerban îi urează la mulți ani “domnului profesor”. Ea este directorul direcției medicale a Ministerului Sănătății.

Contactată de Libertatea, Șerban s-a încurcat: “Offf… Of. Dați-mi voie să vorbesc cu șefii mei din Minister”, a spus aceasta inițial.

A răspuns mai târziu, când a și confirmat.

– Bună ziua, am revenit. Ați reușit să vorbiți cu șefii din Minister?
– Nu, n-am reușit. Au alte treburi în acest moment. Da, eu m-am dus la Balș și m-am testat. Sâmbătă. Acum sunt acasă și îmi aștept rezultatul.

– Dar colegii dumneavoastră care erau în aceeași situație au făcut același lucru? Au mers personal la Balș?
– Știu că toți colegii mei sunt îi autoizolare, cel puțin subordonații mei. Restul, la nivel de directori, nu știu exact. Și cum s-a dus fiecare… asta chiar nu știu.

– Metodologia nu era să așteptați acasă și să sunați DSP-ul?
– Păi da, dar eu am contactat DSP-ul și m-am dus pentru că eram cea mai la risc, dacă mă duceam la Comitetul Național pentru Situații de Urgență netestată… 

– Aveți o relație apropiată cu domnul Streinu-Cercel?
– O relație de colegialitate, eu am institutul în subordine… nu aș putea spune că suntem prieteni. 

– Dar îl cunoașteți de mult timp, am văzut că aveți și o specializare de epidemiolog.
– Da.

Amalia Șerban a fost demisă de ministrul Florian Bodog în 2017 pe fondul întârzierii achiziției vaccinului antigripal, însă a revenit în MS în mandatul Sorinei Pintea.

Nemulțumirea angajaților vine din faptul că, săptămâna trecută, angajata confirmată cu infecție COVID-19 a luat legătura cu mult mai multe persoane, “care n-au beneficiat de săritul peste rând”. 

Întrebat la Europa FM cum comentează un astfel de privilegiu, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus că ”vom face o investigație administrativă pentru că niciun privilegiu nu e normal, el scade încrederea cetățenilor în autorități”.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News