La această concluzie au ajuns specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au analizat condițiile în care lucrează cei aproape 300 de salariați ai Consiliului Județean, scrie Monitorul de Suceava.
Angajații Consiliului Județean și ai unităților subordonate lucrează la computer, iar, potrivit expertizei DSP, sunt supuși riscului de boli profesionale. Aceștia ar putea fi afectați de iluminarea ecranului, de fenomenul de vibrare a imaginilor derulate pe ecran și de microbii de la nivelul tastaturi. Totodată, s-ar putea îmbolnăvi și cei care stau o perioadă îndelungată pe scaun și cei suprasolicitați la locul de muncă.
Angajații Consiliului Județean Suceava, în pericol din cauza radiațiilor electromagnetice. Praful și lucratul la computer predispun la boli profesionale
În schimb, angajații de la Muzeul Bucovinei, mai ales cei care lucrează în laboratorul de restaurare, sunt expuși altor riscuri. Oamenii intră în contact cu solvenți organici și agenți biologici. Medicii avertizează că acestea pot provoca de la intoxicații, alergii și răni, până la arsuri chimice sau astm bronșic.
Funcţionarii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi din centrele de asistenţă subordonate sunt expuşi, în plus, la boli provocate de diverşi agenţi infecţioşi, de substanţele chimice cu care se lucrează (antiseptice, dezinfectante), de suprasolicitarea fizică şi psihică.
Potrivit DSP Suceava, predispuși la boli profesionale sunt și soliștii, membrii orchestrei și ai corpului de balet de la Centrul Cultural „Bucovina”. Zgomotele puternice, suprasolicitarea fizică, fardul, dar și pudra pot potrova de la alergii, la suprasolicitare psihică.
De aceea, Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ianuarie, să acorde cinci zile de concediu de odihnă suplimentare angajaților instituției.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!