Legea vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea unui nou tip de bilete de valoare – tichetul cultural.
„Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.
Bunurile şi serviciile culturale pot fi: a) abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor.
Cu acest tichet se vor mai putea achiziționa cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.
Se vor putea acorda pentru serviciile oferite de bazele sportive și centrele de fitness, serviciile oferite de unitățile medicale sau balneare pentru recuperarea capacității de muncă, dar și pentru achiziționarea de echipament sportiv.
Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional”, se arată în lege.
Pe 13 iunie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind biletele de valoare, prin care se introduce tichetul cultural.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modul şi condiţiile de acordare a biletelor de valoare angajaţilor. Totodată, iniţiativa legislativă vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea de unui nou tip de bilete de valoare, respectivul tichetul cultural.