Astfel, se pune în pericol sănătatea beneficiarilor, se arată în documentul instituției, trimis premierului Ludovic Orban, ministrului de interne, Marcel Vela și ministrului sănătății, Nelu Tătaru, relatează Agerpres.

”Este de neînţeles de ce în Vrancea testarea beneficiarilor din centrele rezidenţiale este amânată, în condiţiile în care există aparatură necesară în dotarea DSP Vrancea de peste o săptămână! În urma prevederilor O.M. nr. 8/2020, din discuţiile purtate cu omologii din ţară, în cele mai multe judeţe din România, acţiunea de testare a salariaţilor şi a beneficiarilor a fost deja realizată.

(…) avem nevoie să fim testaţi în regim de urgenţă pentru a preveni infectarea beneficiarilor noştri, persoane vulnerabile, în mare parte cu imunitate scăzută, determinată de alte afecţiuni, care sunt prioritatea noastră de grad zero şi a căror infectare ar putea conduce inevitabil la colapsarea atât a sistemului de asistenţă şi protecţie socială, cât şi a celui de sănătate publică”, se precizează în scrisoarea DGASPC Vrancea.

Potrivit Protecţiei Copilului, în contextul în care sâmbătă dimineaţă are loc schimbul de tură între personalul aflat în izolare la locul de muncă în ultimele 14 de zile şi cel aflat în izolare preventivă la domiciliu în această perioadă, instituţia a solicitat testarea cu celeritate a angajaţilor, fără a primi nici un răspuns la adresele înaintate către DSP Vrancea, arată Agerpres.

Instituţia
precizează că, deşi s-au luat măsurile necesare, mai mulţi beneficiari şi
angajaţi din centrele pentru persoane vârstnice ale DGASPC Vrancea au rezultat
pozitiv la COVID-19, fapt pentru care s-a solicitat DSP testarea angajaţilor şi
beneficiarilor, răspunsul primit fiind acela că „testarea pentru infecţia
cu COVID-19 se face numai persoanelor simptomatice”.

DGASPC
Vrancea are în subordine 35 de servicii publice sociale cu cazare, care ocrotesc
606 beneficiari, copii cu/fără dizabilităţi, tineri, persoane vârstnice şi
persoane adulte cu dizabilităţi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News