Programul este următorul:
- pichetarea Ministerului Sănătății în intervalul orar 12.00 – 13.30
- pichetarea Ministerului Muncii în intervalul orar 13.30 – 15.00.
Reprezentanţii Federației Solidaritatea Sanitară au anunţat că programul de proteste continuă deoarece Guvernul îşi menţine intenţia de creştere a salariilor de bază cu doar 15% şi „refuză să negocieze”.
„Deşi Guvernul prezintă această măsură drept o creştere salarială, ea nu reprezintă o creştere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaţilor din sănătate. Este doar o acoperire parţială a inflaţiei, departe de nivelul acesteia din ultimii ani. A discuta despre o creştere salarială înseamnă a discuta despre creşterea puterii de cumpărare. Orice altă formă de «creştere» salarială care nu îndeplineşte această condiţie menţine status-quo-ul scăderilor veniturilor salariale”, a precizat Federaţia Solidaritatea Sanitară.
Federaţia Solidaritatea Sanitară a transmis pe 31 ianuarie că intenționează să declanșeze greva generală peste 10 zile, dacă Guvernul nu îi primește la noi negocieri, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Guvernul i-a primit de două ori la discuții în acest an pe cei de la Federaţia Solidaritatea Sanitară. Ultima discuție, cea din 5 februarie, s-a terminat în mai puțin de o oră și jumătate, fără o concluzie definitivă și discuțiile vor continua, au declarat atunci surse guvernamentale pentru Libertatea. Federația Solidaritatea Sanitară spunea atunci că punctul de plecare la negocieri va fi creşterea cu 20% a tuturor salariilor în sistemul de sănătate, după ce Guvernul Ciolacu acceptase oficial o creștere cu 15%.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Frumosul1 • 22.02.2024, 09:50
Ar trebui sa le îmbunătățească situația sistemului medical din România calitatea vieții domnii din guvern Sint oameni care salvează vieți