Publicația de opoziție “Nașa Niva” a scris că pe 13 octombrie, un avion Boeing 737 a aterizat pe aeroportul din nordul Germaniei, iar sindicaliștii de la Lufthansa au răspândit informația că aeronava respectivă este folosită de Aleksandr Lukașenko, cel care “a dat ordinul să fie împuşcaţi cei care demonstrează în Belarus”.

“Noi, activiştii companiei Lufthansa Technik, nu uităm de tradiţia privind solidaritatea internaţională şi suntem alături de muncitorii bieloruşi”, se spune într-un document emis de sindicatul companiei.

În același document, angajații companiei aeriene solicită demisia lui Lukașenko și “alegeri democratice reale”. “Solicităm eliberarea tuturor deținuților politici și reintegrarea imediată a acelor colegi care și-au pierdut locul de muncă! Cerem ca toți angajații să fie liberi să adere la sindicatele independente!”, se mai scrie în document, conform sursei citate.

Sindicaliștii au amintit că la fel au procedat și în urmă cu 31 de ani, cu un avion al dictatorului român Nicolae Ceaușescu, cu puțin timp înainte ca acesta să fie îndepărtat de la putere.

Urmărește-ne pe Google News