În Dolj, din cei 43 de angajaţi ai Prefecturii, doar trei nu au primit acest spor, întrucât sunt suspendaţi din activitate sau sunt detaşaţi la alte instituţii.
În județul Gorj au primit acest spor toți angajații Prefecturii. Cel mai mic salariu de încadrare la Instituția Prefectului Gorj este de 2.230 lei. Din septembrie, un astfel de angajat a mai primit în plus 669 lei.
Şi salariații Instituției Prefectului din Botoșani vor avea parte de un spor suplimentar pentru implicarea în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
La Vaslui, angajații instituției primesc un salariu cu 30% mai mare încă din luna octombrie, majorarea însemnând un spor de pandemie, relatează publicația Vremea Nouă.
Potrivit Vremea Nouă, toți angajații Prefecturii Vaslui, cu excepția prefectului Mircea Gologan și a celor doi subprefecți, iau acest spor de trei luni, adică din octombrie. Cum salariul mediu în cadrul Prefecturii Vaslui este undeva la 3.500 de lei, rezultă un spor de 1.050 de lei în fiecare lună.
Singura activitate de prevenire și combatere a efectelor pandemieie de COVID-19 în care au fost implicați angajații Prefecturii a fost atunci când au împărțit dezinfectanții pentru secțiile de votare, la alegerile locale și parlamentare. Iar pentru asta vor primi în plus aproape un salariu minim pe ecomonie pe o perioadă nedeterminată de timp, notează Vremea Nouă.
Sporul se acordă în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului 131/2020, care prevede că „personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro