Imaginile surprinse, în decursul mai multor zile de fotoreporterii cotidianului Ziarul de Iași arată modul de operare prin care angajaţii de la bucătărie cară sacoşe şi genţi în care se pot zări caserole. Mai multe surse din interiorul spitalului susţin că aceştia sunt văzuţi în mod repetat ieşind cu pungi voluminoase în care îşi pun încă din timpul zilei produse pe care urmează să le ia seara acasă.
„Mamele vin şi ne întreabă când vine mâncarea, spun că le e foame, se plâng că primesc doar ce e mai rău dintr-un pui, gâturi şi aripi, iar cei de la bucătărie iau mâncarea acasă. Asta se întâmplă zi de zi, te doare inima pentru săracii copii”, a precizat, pentru sursa citată, una din persoanele din spital.
De exemplu, un electrician care ieşea cu două sacoşe din bucătărie a explicat faptul că a copt gogoaşari şi vinete la spital pentru că acasă nu mai are timp sau alte angajate susțin că în pungi au halate murdare pe care le duc acasă să le spele.
Platouri vândute cu 70 de lei
Sursele Ziarul de Iași au dezvăluit și că una dintre bucătărese face în regim de comandă, chiar ăn bucătăria spitalui, și chiar cu produsele destinate pacienților, platouri tip aperitiv pe care le vinde apoi cu 70 sau 80 de lei.
„Am auzit de la o colegă care mă întreba dacă nu vreau să cumpăr platouri pentru Crăciun, că este o doamnă de la bucătărie care le face. I-am luat numărul de telefon, am sunat-o şi mi-a zis să ne vedem afară să discutăm detalii. M-am oferit să merg eu la bucătărie, însă nu a fost de acord, de teamă să nu afle colegele. M-a rugat să am grijă să nu audă nimeni”, a povestit o femeie care a luat mai multe platouri de la respectiva bucătăreasă.
Sursa foto: Ziarul de Iași
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro