După ce au verificat fabrici din Bergamo și Milano, inspectorii de la protecția muncii au descoperit că muncitorii erau ținuți în condiții inumane. Dormeau și mâncau în spațiul în care lucrau.
În plus, verificările au scos la iveală că oamenii erau plătiți cu 93 de euro pentru o geantă, vândută ulterior pentru aproape 1.800 de euro.
„Investigațiile au scos la iveală practici ilegale adânc înrădăcinate încât pot fi considerate parte a unei strategii mai ample de creștere a afacerii”, au spus judecătorii.
Conform Tribunalului din Milano, Giorgio Armani Operations a externalizat producția de genți, curele și accesorii din piele către două firme care, la rândul lor, au subcontractat operațiunile către patru companii chineze.
Angajații, migranți pakistanezi și chinezi, mulți dintre ei fără forme legale, munceau zece ore pe zi, în unele cazuri șapte zile pe săptămână și erau puși să doarmă în fabrici. Pentru o oră de muncă, oamenii erau plătiți cu 2,3 euro.
Casa de modă Armani a negat acuzațiile de abuz, în timp ce patronii companiilor subcontractante sunt cercetați pentru exploatarea muncitorilor. Armani Operations nu se confruntă cu nicio anchetă.
K476 • 07.04.2024, 09:06
Ceva comun in tara mafiota. Cu cat mergi mai jos de Roma cu atat gasesti mai multe cazuri.
Anaximene • 06.04.2024, 22:01
Asa se fac afacerile in stil mare, muncitorii sunt infometati si pusi sa lucreze pana la epuizare iar patronatul are vile de milioane euro si iahturi Viata e scurta si trebuie traita intens,nu? Iar la final, ajuns in iad, patronul are o vesnicie la dispozitie ca sa gaseasca raspuns la singura intrebare care ar fi contat: "cum am putut fi atat de i di o t ?"