Ancheta a arătat că alimentele urmau să fie folosite la un eveniment familial.

„Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 29 august 2024, la Blocul Alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a finalizat raportul şi l-a înaintat astăzi managerului unităţii medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a luat decizia de a sustrage toate produsele găsite de poliţişti în maşina sa personală, urmând a le folosi la un eveniment în familie”, a transmis, marţi, Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Alţi patru angajaţi – trei bucătari şi un muncitor – au fost sancţionaţi cu reducerea salariului timp de 3 luni, întrucât nu au respectat îndatoririle de serviciu.

„Astfel, în baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a decis sancţionarea muncitorului necalificat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, sancţiune disciplinară prevăzută de art. 248 alin.1, lit. e) din Codul Muncii. În cazul celorlalţi patru angajaţi, managerul unităţii a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni”, au mai transmis oficialii spitalului.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Târgu Jiu au anunțat pe 5 septembrie că Poliţia Gorj a fost sesizată, în 29 august, că o persoană sustrage mâncare din cantina spitalului.

În curtea spitalului, poliţiştii au identificat un bărbat care parcase maşina în apropierea staţiei de oxigen. Poliţiştii l-au legitimat, iar după controlul autovehiculului au găsit în portbagaj mai multe caserole de plastic şi mai multe produse alimentare.

Bărbatul are 37 de ani și lucra din 2021 în zona de bucătărie, potrivit Observator News.

Urmărește-ne pe Google News